Wandelen en fietsen

De Groote Scheere is een prachtig gebied om wandelend of fietsend te ontdekken. Op het landgoed zijn diverse routes voor jong én oud.

Verhalenpad 
Het Verhalenpad bestaat uit een route van 5 of 7 kilometer. Tijdens de wandeling leer je veel over de historie, de natuur en cultuur van dit bijzondere landgoed! Langs de route staan informatieborden met mooie en interessante verhalen uit de geschiedenis van het landgoed. Het Verhalenpad is ontwikkeld door een aantal bewoners, vrijwilligers en door de eigenaar van het landgoed. Het Verhalenpad start en eindigt bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve.

Wandelen
Op het landgoed kun je wandelen en genieten van de bossen, landerijen en boerderijen.

Kidsbeweegroute

De Kidsbeweegroute is een wandelroute van één kilometer voor en door kinderen. Langs de route staan borden met kindertekeningen van dieren van het landgoed, educatieve weetjes en leuke beweegopdrachten. Zo moet je in ganzenpas of hinkelend op één been de route vervolgen. De Kidsbeweegroute start en eindigt bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve.

De opdrachten en de route worden door te dobbelen iedere keer anders!

Fietsen
Ook voor fietsers is de omgeving van De Groote Scheere prachtig! Zo loopt de route van Happen en Trappen langs De Groote Scheere waarbij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve het hoofdgerecht serveert. De Ganzenhoeve is ook het begin- en eindpunt van meerdere fietsroutes. De route ‘fietsen door Coevorden en omgeving’ van route.nl start ook bij De Ganzenhoeve, net zoals de fietsroute vanuit Coevorden naar Salland. Beide routes lopen langs Landgoed De Groote Scheere.